De siernetel, ook wel coleus blumei is een zeer makkelijke en kleurrijke plant. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten. Het is een vrij ouderwetse plant die weer helemaal zijn comeback heeft gemaakt. Ik schrijf deze blogpost omdat ik regelmatig siernetel stekjes verkoop en ik mijn ervaring met de verzorging ervan wil delen.

Licht

Zet de siernetel zo licht mogelijk, het liefst voor het raam. Hij zal als kool groeien!

Watergifte

Vooral als hij goed in het zonlicht staat, heel goed in de gaten houden dat de potgrond niet uitdroogt. De blaadjes hangen vrij snel slap als hij al een dag droog staat. Geef hem lauwwarm water. Ik zet hem in een teiltje water én ik geef een slokje water van bovenaf.

Pot & potgrond

Hij groeit vrij snel; houd in de gaten dat er geen wortels onder de pot vandaan komen. Dan is het alweer tijd om hem te verpotten naar een groter potje. Ik zet de siernetels in een simpele mix van universele potgrond met wat perliet.

Stekken

Stekken bij een siernetel is ontzettend simpel. Je kan de steel afknippen, en vanuit de ‘oksels’ (waar blaadjes uitgroeien) zal hij weer gaan wortelen als je hem op water zet. Zie foto’s

het stekken van een siernetel in drie stappen: 1) knip een steel af, 2) haal de onderste blaadjes weg en zet hem in een laagje water, 3) uit de plek van de weggehaalde blaadjes krijgt hij wortels

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties

  1. via het plantenasiel kwam ik in aanraking met een roze siernetel, deze groeide flink uit de kluiten. Ik heb er een stekje vanaf gehaald en de wortels zijn flink aan het schieten! Heel tof!

    • LAATST EEN SIERNETELSTEKJE GEKOCHT BIJ het PLANTENASIEL! HIJ GROEIT INDERDAAD SUPER SNEL EN DE NIEUWE BLADEREN ZIJN OOK DONKERDER VAN KLEUR, heel leuk om te zien. bedankt voor alle tips in deze blogpost!

  2. Ik dacht dat mijn siernetel niet meer te redden was.. maar na het lezen van jouw blog en het opvolgen van alle tips staat hij er weer prachtig bij!! Echt zo blij mee! Dank je Saskia 🥰🥰🤗