Frequently Asked Questions / Veelgestelde vragen
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een berichtje via Contact!

Kan ik bij je langskomen om plantjes te bekijken?

Nee, helaas niet. Het plantenasiel zit in mijn huis en de asielplanten staan tussen mijn eigen planten. Vooralsnog heb ik geen winkel locatie of plek waar het plantenasiel extern is gevestigd.

Het gaat slecht met mijn plant. Kan ik hem bij jou brengen en daarna weer terug krijgen? Knap je ook tijdelijk planten voor mensen op?

Nee, dat doe ik niet. Ik wil je wel tips geven over de verzorging van je plant en ik denk dat er in mijn blog ook het een en ander te vinden is. Het gaat niet goed met de plant in jouw huis met een reden. Als ik hem tijdelijk opknap, en hem daarna in dezelfde situatie terugplaats in jouw huis, zal hij binnen vrij korte tijd weer niet goed gaan. Dan is het beter om te kijken wát er niet goed gaat en dat je hem zelf kunt opknappen.

Bezorg je ook planten thuis?

Het is mogelijk om je gereserveerde kamerplanten thuis te laten bezorgen door het Plantenasiel. Dit gebeurt wel op een zondag na 14.00 uur. De kosten zijn €5

Ik wil een plant ruilen, kan dat?

Nee, je kunt geen plant ruilen bij het Plantenasiel.

Ik heb potten en potgrond over, kan ik dat ook doneren?

Terra cotta potten, binnenpotten, buitenpotten, potgrond, kokospotgrond, perliet, het is allemaal heel erg welkom!

Het huis van iemand die ik ken wordt ontruimd. Kunnen de planten terecht bij jou?

Zeker weten, het is juist een van de redenen waarom ik het Plantenasiel heb opgericht. Het is onwijs zonde om planten waar men (soms wel tientallen jaren) voor heeft gezorgd, weg te gooien.

Hoe bepaal je de prijs van een asielplant?

Dat hangt van meerdere factoren af. Als een plant een aanzienlijke leeftijd heeft (bijv 30 jaar oud), zal ik daar in waarde mee voor vragen dan een stek. Als een plant lang heeft moeten revalideren bij mij thuis, vraag ik daar in geld een ander bedrag voor dan een plant die direct weg kan. Sommige planten komen van ver (denk aan benzine kosten). Sommige planten hebben specifieke potgrond nodig. Ik probeer wel altijd de planten voor een zachte prijs aan te bieden. Ik vind het belangrijk dat mensen in alle lagen van de economische samenleving een groen huis kunnen realiseren. 

Wij willen graag onze school leuker aankleden met planten. Heb je nog planten staan?

Wat een supergoed initiatief! Ik sta er volledig achter om een school aan te kleden met planten. Meer zuurstof voor de scholieren, meer energie, luchtzuivering en sfeer. Alleen heb ik in mijn Plantenasiel waarschijnlijk niet zodanig veel planten staan dat ik er klaslokalen mee kan vullen. Vooralsnog richt ik me niet op bedrijven en scholen, maar voornamelijk op particulieren. Dit kan in de toekomst overigens wel veranderen. Mocht je eens willen sparren over een mogelijke samenwerking in de toekomst, stuur me vooral een berichtje.

Ik heb een plant gedoneerd maar ik zie ‘m niet voorbij komen in het aanbod

Dat kan veel verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld: hij staat nog te revalideren. Hij moet nog worden verpot totdat het een gunstigere periode is om te verpotten. Hij bleek beestjes te hebben. Hij bleek echt dood te zijn. Hij is al geadopteerd aan iemand (familie, vrienden, kennissen). Hij is zelf geadopteerd door de eigenaresse van PZW.

Ik heb als eerste gereageerd op een plant waar ik interesse in had maar ik heb hem niet gekregen. Hoe bepaal je wie welke plant krijgt als er meerdere mensen op reageren?

Dat hangt er helemaal vanaf. Soms is het willekeurig als ik de kopers niet ken. Soms kies ik kopers uit waarvan ik weet dat ze goed voor planten zorgen. Soms kies ik een koper uit die op meerdere planten heeft gereageerd en in een keer zijn/haar huis leuker wilt maken. Het komt ook weleens voor dat ik een koper heb uitgekozen, priveberichten mee heb uitgewisseld, een afspraak heb gemaakt en dat die persoon vervolgens niet komt opdagen zonder afbericht. Deze persoon kies ik zeer waarschijnlijk niet meer uit.

Ik heb beestjes gevonden op m’n asielplant

Wist je dat je je gekochte plant binnen 7 dagen na aanschaf mag terugbrengen en je het volledige bedrag terug krijgt? Na deze 7 dagen vervalt de garantie en is het risico van de plant (bijv op beestjes) volledig voor de koper.

Informatie welke beestjes er op je plant zitten en hoe je je plant het beste kunt behandelen, kun je vinden in mijn blog of op internet.

Ik wil een plant doneren maar hij heeft wel beestjes

Als je kamerplant beestjes heeft, kan ik deze helaas niet aannemen. Ten eerste heb ik geen ruimte in huis om hem in quarantaine te zetten. Ten tweede is het risico te groot dat hij m’n andere planten infecteert en dat alle planten ziek worden. Ten derde vragen de asielplanten zonder beestjes al genoeg aandacht en tijd. 

Waarom staan de planten bij je thuis?

Kamerplanten die lange tijd geen aandacht hebben gekregen, enigszins zijn verwaarloosd, men op is uitgekeken, of wat dan ook: alle kamerplanten vinden het fijn om in een huis te zijn met energie. En ik kan ook elke dag de planten bekijken en in de gaten houden of ze goed herstellen. 

Wat gebeurt er met m’n gegevens als ik contact met je heb opgenomen?

Als je me via Whatsapp hebt benaderd, blijft je chatgesprek staan of ik archiveer het. Ik sla je nummer niet op. Als je me via de mail hebt benaderd, wordt je mailtje opgeslagen in het Plantenasiel postvak. Als je me via Facebook een berichtje hebt gestuurd, blijft je gesprek daar staan. Ik doe verder niets met je gegevens, ik deel het ook niet verder aan derde partijen.