Op 9 december 2020 tussen 17.00 – 18.00 uur was het zover! Op RTL4 bij Eigen Huis & Tuin kwamen mijn 5 minutes of fame voorbij met mijn plantenasiel. In het item zie je voorbij komen hoe een plantje aannemen bij de deur in zijn werk gaat, hoe ik ze verpot, een paar handige tips voor het zorgen van je plantjes en hoe mijn huis/plantenasiel eruit ziet.

Een sopje om je planten mee te behandelen tegen trips en spint (of preventief, zoals ik ook doe): lauwwarm water, een scheutje azijn, een scheutje spiritus en wat groene zeep. Pak een dun zakdoekje en neem elk blaadje aan de boven & onderkant af. Herhaal dit ongeveer 2 keer per week totdat je plant van de beestjes af is.

De asielplanten staan overal en nergens in huis, als ze maar op de juiste standplaats staan voor hun behoefte aan zonlicht.

Terugkijken?

Wil je het item terugkijken? Dat kan! Via https://www.rtlxl.nl/gemist kun je Eigen Huis & Tuin opzoeken en dan is het aflevering 73. Na ongeveer 10 minuten begint het filmpje en het duurt ongeveer 5 minuten. Laat je even horen wat je er van vond? En welke tips je handig vond om te weten?

Contact

Ben je op zoek naar een asielplant? Kijk dan op mijn Plantenasiel Instagram pagina voor het actuele aanbod. Woon je in de Zaanstreek / Waterland / omstreken en heb je een plant om te doneren? Vul dan het contactformulier in. Groetjes Saskia

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

plaats een reactie